fredag 18 mars 2011

Feta- och olivmuffins


Idag blev det matmuffins istället för dom söta.. Det blev riktigt gott, ska nog göra en sats och frysa ner så man kan plocka fram när man behöver ett mellanmål..  :o)

12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

100 g Apetina grekisk feta
1 dl urkärnade svarta oliver
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
4 ägg
1/2 dl smör- & rapsolja
2 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200°C. Dela osten i bitar och oliverna i halvor (jag hackade även i färsk basilika). Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver. Vispa ihop ägg, smör- & rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en muffins- plåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Jag la i en halv körsbärstomat, kanongott. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna. Gott att servera till tomatsoppa.

2 kommentarer:

jojjo sa...

när kommer min hemleverans??
Magen kurrar...*skojar*
Kramizzzzzzzzzzzzzz

Elena sa...

Ja man vet ju aldrig (hehe)