söndag 27 november 2011

Adventskaka

Då har man bakat igen, fast det va ett tag sen sist.. Denna gången blev det lite adventfika.. Adventskaka/saffrankaka och mjuk pepparkaka med valnötter..

Jag använde samma recept på båda fast jag bytte ut saffran mot pepparkakskryddor och valnötter samt 3 msk lingonsylt..

200 g smör
1 pkt saffran
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Tillsätt saffran, smör och mjölk.
  6. Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner det i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
  9. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras
Jag bröade min kakform med cockos..  =)
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Denna kaka ska bara bakas minst en gång om året ❤️