Idag provade jag baka
Hallonkladdkaka.. Den kommer jag absolut baka fler gånger, det va riktigt gott! =)
Ingredienser:
- 100.0 g smör
- 2.0 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 msk vaniljsocker
- 0.5 st citron (rivet skal)
- 2.0 dl vetemjöl
- ca 150.0 g hallon frysta eller färska
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
Vispa ner vetemjölet.Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter. Jag brukar inte smörja och bröa min form och det har aldrig fastnat.
Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
- Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar