tisdag 6 september 2011

Hallonkladdkaka

Idag provade jag baka Hallonkladdkaka.. Den kommer jag absolut baka fler gånger, det va riktigt gott!  =)

Ingredienser:

  • 100.0 g smör
  • 2.0 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 st citron (rivet skal)
  • 2.0 dl vetemjöl
  • ca 150.0 g hallon frysta eller färska

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
  3. Vispa ner vetemjölet.Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter. Jag brukar inte smörja och bröa min form och det har aldrig fastnat.
  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer: