söndag 22 maj 2011

Jordgubb och rabarberpaj


Idag blev det jordgubb och rabarberpaj, jättegott.. Speciellt med rabarber i, dom gjorde så det inte blev så sött och sliskigt.. Mi like!

Recept:

Smuldeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,75 dl strösocker
  • 100 g smör eller 1 dl flytande margarin

Fyllning:

  • 3 stjälkar rabarber
  • 0,5 liter jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.

Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

Inga kommentarer: