- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl filmjölk
- 1,5 tsk malen ingefära
- 1,5 tsk malda nejlikor
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk bikarbonat
- eller 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 45 minuter.
Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 45 minuter.
Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar