Då har man provat att göra apelsincurd. Receptet är för citroncurd men jag bytte ut citronen mot apelsin och saffran och det blev riktigt, riktigt gott! :o)
Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 citroner
1,5 citroner
Så här gör du:
1. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronerna. Koka skal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna en aning.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. OBS! får inte koka.
3. Häll upp i burkar, låt svalna och sätt på lock.
1. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronerna. Koka skal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna en aning.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. OBS! får inte koka.
3. Häll upp i burkar, låt svalna och sätt på lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar